Vaccination

Idag fick gumman sin första spruta. Andreas "tvingade" jag med, efter att Sussa berättat att man måste hålla i foten själv på sitt barn. Och jag skulle inte ha klarat det, huvva! Det gjorde ont när sprutan gick in, stackars Flisan. Men hon var duktig det var hon. Hon skrek när sprutan lades i (båda två) sen snyftade hon ett tag efter och sedan fick hon mat och somnade. Sedan har hon vaknat och varit grinig men snabbt somnat om. Jag fick ont i huvudet (spände väl mig lite över det här med gumman och sprutan) och jag har sovit i princip hela eftermiddagen med gumman bredvid mig. Vi har myst :)

Nu väger hon iaf 6240 gram och är 59 centimeter :)


Helgen (eller torsdag till lördag) spendera jag och Felicia hos mamma och pappa. Min söta mor har hjälpt mig att baka kakor till dopet och fixat mitt hår :) Jag har en så bra mamma jag :) Sedan har ju pappa tagit hand om Felicia hela lördagen i princip (då mamma mixtrade och fixade med mitt hår) och efter en heldag med morfar så har Flisan börjat "prata" massor :) Kanske ska lämna henne fler dagar med moffa ;)

Så iaf, nu är mitt hår hela 30 centimeter kortare på vissa ställen.. hoooh.. aldrig haft så här kort hår. Men jag gillar det och jag är nöjd :)


Kakor som bakats

 

Somnat sött i mormors famn

 

Busar med morfar

 

Tänkte även lägga in ett foto på håret, men hinner inte ta det nu. Gumman är hungrig.

 

 


Lidande blogg

Oj vad dålig jag har blivit på blogga. Måste hitta inspirationen igen och ta upp bloggandet :) Men känns som om jag inte har haft något att berätta om, trots att det händer tusen saker och bara se till Felicia som utvecklas hela tiden och skulle kunna skriva massor om det.

Ska försöka ge mig på en uppdatering nu iaf :)

Vi var ner till Övik för altanfest som slutade i bröllopsfest. Andreas mamma Lena och Stanley gifte sig i samband med altanfesten de anordnat :)


Gumman festfin :)

 

Gäster

 

 

Felicia somnade under maten

 

 

Sedan vaknade en nyfiken tösVigselparet, ringarna på plats :)Nattning av gumman (som nästan vägrade somna)Jag och älsklingenMer folk-bilder :)
Nu är Felicia snart 3 månader och hon kan hålla nacken själv :) Duktig tjej vi har, är så stolt som mamma :) Hon har även börjat greppa och föra saker in i mun, testar kvaliteten på allt ;)

Här håller hon nacken själv i pappas famnHon kan även sitta själv med stöd :)

 

Koncentration på bläddring

 


Jag har hört...

Det sägs att trygga/lyckliga barn sover med händerna uppåt. Om det är sant eller ej har jag ingen aning om. Har du hört det? Men vår lilla tös sover ofta (läs nästan alltid) med händerna uppåt. I skrivandes stund med en hand upp, och jag tror absolut att hon är både trygg och lycklig ;)Felicia är det bästa som hänt mig, och sedan jag blev mamma har jag blivit lyckligare.

Att få barn är något så stort och underbart ♥

 

Felicias barnvagnsskylt har också kommit, och den har självklart både en svensk och en finsk flagga ;)

 

 

Jag åt en mjukglass för någon dag sedan. Varit sjukt sugen på de i flera dagar :) Inte ätit många denna sommar, kanske tre.. så det var så gott, njöt av hela glassen kan jag meddela :)

 

 

Varit ut till Bensbyn och hälsat på broder och Marie i dagarna med. Var där medans Andreas var iväg och tvätta bilen och så. Sedan när han skulle hämta upp mig och Flisan därifrån överraskade han med pizza åt oss alla. Gissa om det var gott, muuuums :) Låter som om det är massa gottande för mig, men ja jag är ju en riktig gottegris. Speciellt när det kommer till socker.

 

Ja, jag är sockerberoende


Jag har en enorm sockersvamp i min kropp som gör att jag inte klarar mig utan godis/socker! Om vi ska låssas att hos en "normal" människa är denna sockersvamp 10cm x 10 cm, då är den hos mig minst, minst fem gånger så stor. Men en vacker dag ska jag också bara äta godis en dag i veckan!

 

I övrigt promenerade jag genom kalaset igår med Anna och Sussa. Sussa bangade ur och vågade inte åka karusell med mig. Lite besviken på henne :P Nu har jag rätt att kalla henne fegis i detta sammanhang ;)

 
Över 5 kg

Nu väger gumman över 5 kg. Idag hade hon läkarbesök och allt såg fint ut :) Alltid skönt att höra. Hon väger nu 5395 gram och är 58 cm. Lillgumman växer på hon :)

Lite hänt sedan sist... Gammelmormor har också varit på besök i Luleå :) Riktigt kul, är inte så ofta det händer, och hon sov över en natt också. Samtidigt hade vi en liten "familjemiddag" i de dagarna. Vi, Simon och Johanna, Marie och Niklas, Mamma och pappa, mormor, Johannas mamma och pappa och sedan djuren.. (tre katter och en hund) Fullt hus var de hos oss minst sagt, men riktigt trevligt.

 

Dagen efter Niklas och Marie flyttat till huset bakade jag sockerkaka och så åkte vi ut till dem och fikade. Andra brodern med respektive dök också upp :)

 

 

Idag har jag bakat bullar, så nu kan jag ta emot besök igen för nu finns de fika ;) Johanna och Simon var och fikade bullar, de blev deras morgonfika :)

 

Ikväll får vi middagsgäster :)


Uppdatering?!? Vad är de :P

Vad dålig jag varit på uppdatera. Men jag ska ge ett försök till att hinna göra det imorgon :) Ett försök iaf, men tiden bara springer iväg.


RSS 2.0