♥ Felicia 8 månader ♥

Tiden går snabbt, lillpruppan är redan 8 månader idag.
♥ Hon väger 9975 gram
♥ Är 69 cm lång
♥ Har storlek 74/80 på kläder och storlek 4 på blöjor
♥ Sover inte hela nätter, somnar kring 20-22 och vaknar kring 06-08 (och vaknar till flera gånger om nätterna, ibland tror hon det är morgon mitt i natten och är pigg)
♥ En snabb krypare, det går undan. Full fart!
♥ Drar sig upp efter möbler (och allt möjligt)
♥ Går lite smått efter möbler
♥ Släpper stödet i stående och står själv utan stöd i några sekunder
♥ Har två tänder
♥ Vinkar (när hon känner för det)
♥ Pekar med ett finger på allt, speciellt lampan, så måste man säga där är .....
♥ Leker med katterna så mycket hon får och jagar dem så mycket hon orkar och hinner
♥ Drar ofta in och ut vid näsan så det låter och rynkar hela ansiktet (skulle lära henne att snyta sig, gick sådär :P ) haha..
♥ Utvecklar sitt prat mer och mer, brukar säga hej, lite omedvetet, men ändå medvetet. Inge mamma eller pappa ännu.
♥ Älskar att gå till ställen hon inte får, typ kablar och kattmaten är favoriter. Hon sätter extra spurt och skrattar när hon ska till framför allt kattmaten. Hon ser det mer som lek än allvar :P haha...
♥ En glad prick som förgyller mammas dag ;) och självklart världens sötaste ♥

Nu kommer spurten till kattmaten, dags att jaga ;P

Pekar på allt, här på lampan



På väg att ställa sig



Hennes typiska min :P Drar in och ut luft i näsan och rynkar ansiktet




Kycklingpasta alá Johanna

Den är sjukt god :) MUMS MUMS MUMS.. det betyder alltså att Simon och Johanna har bjudit på middag idag. Tack, helt underbart god mat och trevligt sällskap. Min andra bror och hans andra hälft var också där. Blev riktigt mysigt :) hi...
Annars har jag och Felicia varit på babysång på mjölkudden idag. Det var kul :) Kanske blir nästa torsdag också.

Nu när vi kom hem på kvällen, hade vi en sååå trött tjej. Sedan när hon vakna till när vi gjorde henne nattklar blev hon såklart pigg. Upp och ner, sitta stå och slänga sig i sängen. Försökte läsa saga, men de hjälpte inte, hon tog tag i boken, drog sig upp och släppte greppet, Öva på att stå själv. Denna brud alltså. Vilken framfart hon har ibland. Nu börjar hon våga släppa taget mer och mer. Till slut orkade jag inte försöka natta henne mer eftersom hon verkade vara pigg (eller det heter övertrött) och inte ville sova.
I vardagsrummet började hon öva igen...

Står helt själv och leker med snöret.

Ibland är det som att hon kommer på sig själv, att hon står utan stöd och då sätter hon sig. Hon sittramlar ner från stående till rumpan.
Sedan tog det roliga slut när hon sket, kanske därför hon inte kunde somna för hon behövde arbeta ut lite skit :P haha..
Nu nattar pappa Andreas henne och det verkar gå betydligt bättre ;) Skiten är ute, nu kan man sova ;) haha.. eller är det kanske bara en pappa som krävs ikväll? ;)

Jag kan själv

Felicia vill borsta sina två tänder själv



Nu är hon klar, varsågod.



Jag tycker om djur

Speciellt mina två underbara katter.
Katter är bäst ;)

Ronja myser



Wilma busar



Ett liv utan katter hade inte varit ett fullständigt liv, love love love them. Är en kattok, i know!
Min dröm om att äga en bengal en vacker dag lever kvar. Hoppas bara att älsklingen tål den kattrasen. Han har ju allergi mot katter. Våra katter går bra, men han har reagerat på många andra huskatter. Sedan får man hoppas att Felicia inte utvecklar någon allergi (och inte heller våra framtida barn, om vi får fler).

Vill även äga en golden-hund i framtiden :)

En visit hos Nanna, Alma och Hannes igen

Var på bvc idag, och efter åkte vi och hälsade på hos Nanna med barn. (uppdatering om vikt m.m. kommer vid den så kallade 8 månaders uppdateringen).


Lika kul som alltid och härligt att se barnen leka tillsammans. Tiden sprang iväg som vanligt och han även träffa karln i huset, var ett tag sedan sist. Blev en hel del husprat och massor av skratt :) Nog vet man vad man vill ha för hus, fanken att det ska kosta också. Nå, en vacker dag :)
Alma har verkligen ett "roligt" sätt att ta sig fram på, hur gulligt som helst. Att barn kan skilja sig åt ;) Hon kan böja sina fötter åt höger och vänster och upp och ner känns det som, ser ut som om hon skulle kunna bli en riktigt bra gymnast ;) hihi.. verkligen härligt att se :)
Fler besök lär det bli :)

Nu ska jag chilla och varva ner ordentligt framför tvn, snart börjar ju familjen annorlunda, det måste jag se :)
Ciao!

Tulpanerna står fint än

Fick ju tulpaner av mamma och pappa i torsdags och än står de fint och pryder mitt köksbord :) Det är inte varje dag jag har vas-blommor i hemmet och speciellt tulpaner tycker jag ger en "vårigare" känsla :) Så vackra de är :) Vad jag kan minnas har pappa alltid varit duktig på att köpa hem just speciellt tulpaner till mamma under våren, och de fyller ut ett rum så fint :) Plus att tulpanerna jag fick går i en lila ton, UNDERBART!! lila är ju lite av min färg nu för tillfället ;) hi.

Idag vet jag inte riktigt vad dagen erbjuder. Känns lite som en slödag bara. Kanske ska njuta av dagen, men "de springer i kroppen". Vill hitta på något, vill göra något, men vet inte vad. Nå, känslan går väl över på ett tag och så kan jag börja njuta av dagen istället ;p

och ett foto på mitt busfrö som bara ska öva stå stå stå, och drar sig mer och mer upp för allt till stående läge.
ett foto när Felicia och Alma leker :) Båda sjunger nog vackert ;)

Vill vill vill....mycket som vanligt.

Det känns som om jag är dåligare än dåligast på att uppdatera. Men jag hinner inte. Eller jo jag hinner men prioriterar annat :). Men jag ska bli bättre, ska försöka iaf. och jo jag vet har sagt det förr :P

Iaf, lite kort, mamma var här över dagen i torsdags :) Superkul att bara kunna umgås en heldag. Man saknar ju faktiskt dom när de ändå bor så långt bort :) och fick ha henne för mig själv hela hela dagen :P Inga syskon som lånade henne :P haha.. ja, ibland får man vara ego ;) eller jag och Felicia som var ego ;) hehe...

På kvällen var Johanna och Simon barnvakt, så jag och Andreas var på bio. Underbart :) Härligt :) skönt. Men ändå tänkte ju mamma Linda under bion och undrade om gumman mådde bra, sov hon, grät hon. Men så länge inte mobilen gjorde väsen av sig så visste jag att barnvakterna fixade det ;) hehe...

Idag ska det handlas blöjor, Willys har bra erbjudande och jag ska köpa godis.

Nej nu måste jag kila. En kopp kaffe och förbereda tills Felicia vaknar så vi kan åka iväg och göra våra ärenden.


Jag VILL HA HUS. Blir galen :P Tur vi inte behöver stressa eftersom vi har en så fin lägenhet. Hade nog varit värre om vi hade bott sämre. Hoppas annat folk slutar buda så vi kan buda ;) haha... Som om det skulle hända.. Nå... dream on!




Uppe med tuppen

... inte riktigt, men nästan. Känns som om vi är uppe med tuppen. Jag och Felicia har stigit upp kring 10 den senaste tiden (minst i två veckor). Så att stiga upp 07.30 känns helskumt. Men samtidigt borde vi ju komma in i lite bättre morgonrutiner ;) hehe...


Jag tror att vi var piggare idag eftersom Felicia sussat gott sedan kl tolv på natten fram till morgonen. Kan inte minnas att vi skulle ha vaknat under natten :) om vi har det har jag varit så pömsig så jag trott att det är en dröm :P
Idag är planen att vi ska iväg till Nanna och hennes lilla tjej och hälsa på. Var ju ett bra tag sedan sist, så på tiden att vi umgås lite :)

Nu ska jag brygga mig lite kaffe och slå på tv och slänga mig i soffan och HOPPAS PÅ ATT Felicia vill leka i vardagsrummet och inte ränna runt i hela lägenheten ;) eller kanske mysa med mig i soffan. Man är ju trots allt inte helt pigg ändå ;)

Om det finns någon drömtydare som läser min blogg får ni gärna drömtyda min dröm. I korthet:
Min mormors hund springer bort i Kalix (i drömmen äger hon två till och med). Då står det i Kuriren på meänkieli att en hund blivit överkörd (visar sig vara mormors). Jag berättar åt henne och hon reagerar inte desto mer. Hon säger dock att det inte är en hund utan en björn. Hennes hundar är björnar (och de ser ut lite som en korsning mellan en gråhund och björn).
Så jag har drömt om två hundar som visar sig vara björnar som traskar runt i skogen (fritt, men är tama)
Vad betyder det då?
I verkligheten äger ju då min mormor inga hundar, det enda hon har är en skepparkatt ;) och hon bor i Finland, inte Sverige.

Felicias namnsdag

Hoppas ni alla får en underbar dag, det har jag tänkt att ha iaf :)
Idag har sötpruppen namnsdag :) Inte för att namnsdag är något märkvärdigt enligt mig och jag kommer inte göra det till något märkvärdigt heller. I vanlig ordning i "vår familj" säger man Grattis på namnsdagen och det räcker :)


I förrgår hade vi besök av Noah, Sussa och Rickard :) Felicia och Noah kunde äntligen leka lite mer tillsammans (eftersom det ändå är 8 månader mellan dem). och jag fick en födelsedagspresent också ;)

Efter Sussa m. familjs besök kom Lina och Claes på besök här. Hundra år sedan sist, så det blev snabbt några timmar surr :) Var riktigt kul att ses. Vi fick en liten present av dem, choklad och kaffe ;) nice. Nu får de inte dröja lika länge till nästa gång och vi får ta en tripp till Boden här snart och se hur de har det :) Kanske åka lite innan (typ en helg) så man hinner surra av sig :)

Igår blev det ett besök hos Elias och Anette, där var det full rulle på båda två. De är lite mer jämlika i åldern :)
Vi var på en långpromenad också, så skönt det var att ta sig ut :)
Det var så härligt att se dem leka tillsammans, de hade kul ihop och ville ha varandras leksaker ;) hehe...

Idag ska vi träffa Ampi är planen :) Skoj skoj, också hundra år sedan sist.

Just ja, köpte en liten present åt gumman igår, tyckte jag hon förtjänar min lilla sötnöt :) la svamp ;)
och en bild från gårdagens kvällsbus

Hoppas ni alla får en underbar dag, det har jag tänkt att ha iaf :)



och från en sak till en annan, har börjat irritera mig på denna blogg så fruktansvärt. Går inte att lägga mellanrum i texten längre, den drar ihop sig när man uppdaterar. Fler än jag som har detta problem med blogg.se?




Städhjälp

Fan vad störande, hade skrivit ett inlägg och så trycker jag ner hela fönstret så allt försvinner. Hur smart är det då?????? Inte orkar jag skriva igen, om allt, nej.

Oj vad Felicia har sovit oroligt i natten, på 30 minuter vakna hon 5 gånger (jag började räkna och ta tid). Då plockade jag henne mellan mig och Andreas att sova. Men hon snurra, vred sig, kasta ut tutten, gnydde och hade sig ändå. Hon har nog det lite jobbigt med tänderna skulle jag tro.
Nu sover hon lunch (som hon brukar) Jag hoppas det blir en två timmars sömn idag så hon får ta igen sig lite. Men man vet aldrig med henne.

Felicia hjälpte mig att städa idag. Jag dammsög hela lägenheten och Felicia kröp efter mig hela tiden och höll lite i sladden eller satt bredvid själva dammsugaren. Det roliga var att hon pratade HELA tiden dammsugaren var igång. Då menar jag verkligen hela tiden, haha, sötungen.
Hon är duktig på att stöka också. Hennes leksaker är överallt. Man plockar ihop allt och vips så är allt överallt igen.
Här är från promenaden till stan, när vi hängde med Sussa och Noah. Ibland är det skönt med promenad :)
Snart orkar hon dra sig upp...eller?...
Hon önskar iaf att hon kunde dra sig upp ;)

Tiden rusar iväg

Har inte tid att blogga fast jag har det. Det är ju hur man prioriterar egentligen :)

Nåja, igår hade vi besök av min gamla kombo Malin. Alltid lika trevligt. Timmarna sprang snabbt iväg och vi bestämde att vi ska försöka ses vi alla (jag, Ida och Malin) en gång innan hon flyttar till Stockholm.
Idag väntas besök av Erika
Tisdag kommer Emelie och Mio och sedan kommer Lisa över på middag.
Onsdag ska jag umgås med Sussa och Noah.
Sen skulle jag höra av mig till Anette också för vi skulle också ses i veckan.
Dagarna fylls snabbt om man vill :) Blir ofta så, ena veckan så umgås man massor med alla möjliga, och veckan efter blir det att oftast nästan inga besök alls. Men jag tycker det är så kul och härligt att hänga med folk så jag umgås mer än gärna med alla :) hihi...
Nu ska jag äta brunch (sådär fjärde dagen i rad det blivit så). Hemmagjord pizza som blev kvar från gårdagen står på bordet och väntar nu :)

Första tanden

Nu är första tanden på G för gumman. Man kan känna lite vasst i tandköttet men den syns inte riktigt. Svårt när man inte får kolla in i munnen på hon. För försöker man så kommer det en tunga i vägen ;)

Min lilla tjej ska få sin första tand ♥

De här med bloggande

Att blogga har ju inte gått så bra på senaste för mig. Men det händer inte så mycket i livet just nu, fast det händer massor. Här hemma får jag förfölja Felicia när hon sätter fart, och det är som om hon vet att de man inte får göra det ska jag göra för då kommer mamma och antingen säger nej eller plockar upp mig och kallar mig busunge. Nu sitter hon dock jättesnällt och leker på golvet här bredvid. Men en duktig krypare har hon blivit, så himla härligt att se. Hon kan komma krypandes och skratta. Det bara lyser om henne ♥ Och hon har blivit mindre famning, men det förstår man eftersom hon tar sig "vart hon vill" nu. Hon önskar dock att hon kunde klättra, hon gör sina försök och har lyckas dra sig upp till stående en gång via soffkuddarna.

Kommer dock ingen sju månader uppdatering om Felicia denna gång, texten ovan får räknas som de, i textform :)Tar det vid 8 månader istället :)
Haft besök av Carolin och John idag. Supertrevligt. Vi hann med en runda av spelet den ofrivilliga spelaren. Jag fick en bra start och vann 18 mille, efter en stunds spelande sprängde jag banken och vann hela spelet :) En seger känns alltid fint ;)

Felicia fick en present av Carro och John, små dinglisar. SÖTA var de. Måste fixa in en bild senare :)

GOD FORTSÄTTNING

Ursäkta alla trogna läsare för att jag inte uppdaterat denna blogg på ett väldigt bra tag. Men får skylla med att jag har varit i byn och helt enkelt inte orkat, för jag har slappat och njutit av julen :) Hänt sedan sist, vi tar det väldigt kortfattat och en bild säger väl mer än tusen ord.
  • Jag har fyllt år. Blivit 27, shit gammal kärring ;P haha.. Nej då, än är jag inte 30 ;) Vissa dagar känner jag mig gammal, andra hur ung som helst :)
  • Firat jul hemma i byn, underbart. (Har inte alla bilder dock, knäppte mest med pappas kamera eftersom den är bättre, måste fixa alla bilder, men ett urplock finns det)
Skjutsar Prince


Jag (som blivit brunett igen)



Är detta en tomte?



Han är jag då inte rädd för, till honom ska man väl skratta lite :)



Någon som varit snäll i år ;)



Provar pulkan



Detta har roat Felicia mycket under julen



Gott snöre :)



Felicia leker med moffa

Mamma + pussel + godis = Riktig jul :)

Julmat för katter = Fisk :)

  • Sedan kom nyår
Söta Marie (och ja hon dricker alkoholfritt, detta är Coca Cola för den som inte ser)


Blöjbyte



Inte länge kvar till tolvslaget, någon som vägrade sova på nyår ;) Kanske lite trött :)



Soffhäng



Jag ser lömsk ut, inte konstigt hunden inte vill vara med



Felicia och Alice leker



Felicia tycker Hanna ska släppa Alice, det är hennes kompis



En posé tillsammans var inte det lättaste, att båda ska se in i kameran... :)



GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET. MÅ DET BLI ETT BÄTTRE (ELLER MINST LIKA BRA) ÅR SOM DET FÖRRA :) 2010 kommer nog bli svårslaget för mig, för det var året jag fick det bästa tänkbara. ETT BARN, en underbar Felicia. ♥

Ta hand om varandra och visa kärlek :)
Kramar



RSS 2.0