Första natten i egen säng

Wohoo. Felicia har sovit hela natten i egen säng. Så skönt!

Visst hon har vaknat två gånger och ätit och jag har tagit henne i vår säng under tiden hon ätit, men sedan direkt efter har jag flyttat över henne i egen säng. Så mycket bättre jag har sovit, och det bästa ingen huvudvärk. Tror inte Andreas heller hade huvudvärk i morse. Jag tror ju lite att våra huvudvärker tyvärr beror på att gumman sover med oss. Eftersom man inte kan slappna av helt då, på grund av att man är rädd att man ska "rulla på henne" eller något. Trots att det är mysigt att ha henne bredvid så är det bäst att hon sover i egen säng!! och hon verkar ha sovit bättre hon med, för 05.30 var hon hur pigg som helst och tyckte det var dags att stiga upp :) Tog över henne i vår säng och en timma låg hon och sprattla/prata/skrekprata tills Andreas steg upp med henne. Annars brukar hon somna om tillslut och vi brukar kunna sova till 9 utan problem.

Vid lunch dök det upp fikagäster :) Carro, John, Mats och Gustav. Alltid lika trevligt när dessa bodensare kommer på besök :) okej, gustav hade jag inte träffat tidigare men han var trevlig han med:)  Både Carro och Gustav busade med Felicia, så hon hade underhållning och jag och Andreas kunde äta lunchen utan avbrott, de ni ;) haha..

ett foto på Carro taget tidigare i höst i Boden




Några dagar i korthet

Har inget redigeringsprogram längre så ni får stå ut med röda ögon fenomenet :S

I fredags hade jag och Marie myskväll, vi åt taco´s och godis, popcorn och coca cola på det ;) Var så himla kul att umgås. Hon hade hundarna med också så de var en riktig tjejkväll här. 7 tjejer totalt :) Jag, Marie, Felicia, katterna och hundarna.

Här är puma med och utan glasögon ;)



På lördag hade vi besök av Henke, Hanna och lilla Alice hela dagen :) Vi hann med någon omgång sequence också.





och så Felicias kompis Alice




På söndag blev de kinamat :) Vi tog take away och åt den i Bensbyn :) Så Felicia fick träffa morbror som hon saknar och inte sett på ett bra tag :) Hon fick träffa andra morbror också för vi gjorde ett stopp på vägen hem hos dem också för att se hur de går med huset :) Golvet som de börjat med kommer bli riktigt snyggt :)

Gumman var så trött så hon somnade med tungan ute



eller så hade hon studerat Puma, Dolly och Prince för mycket ;P

Igår hade vi besök av Emelie och Mio :) Riktigt kul att äntligen träffas :) Mio var ju så söt, när han åt gröt lyckades han fixa två tänder med gröten. Haha, sötungen där.

Så nu har jag sammanfattat några dagar i korthet :) Vad som händer idag får vi se. Skulle fått besök av Åse men hon har blivit sjuk så de blev uppskjutet. Sedan kanske vi ska hänga med Simon och Johanna, men de beror på hur sega eller snabba de är på ikea.

Börjar kunna det här med att backa

Felicia backar på hon :) och det börjar gå allt snabbare.

Medan jag skulle vika lite tvätt satte jag gumman på golvet, placerade henne där pallen står. När jag var färdig med tvätten så var hon halvvägs under köksbordet.




Vill ha ett redigeringsprogram

Jag vill ha ett enkelt redigeringsprogram så jag kan mixtra med foton :) skulle vara kul att hålla på lite :) Fick tips på en sida av Carro så redigerade ett foto där iaf :) Kul när man kan redigera lite iaf, detta var tydligen 60-tals stil och så la jag till en ram :)

 

Gumman håller på snurrar runt på golvet, alltså hon ändrar rikting och backar lite. Hon önskar så gärna att hon kunde krypa men har inte kommit på än hur man gör. Hon drar ofta upp ett ben men sedan far de ner lika snabbt eftersom hon inte vet vad hon ska göra med det. La henne för någon sekund sedan med riktning mot dörren, nu tittar hon på mig, alltså snurrat 180grader på några sekunder.. och snart har hon backat så långt hon kan (in i väggen/nattduksbordet) . haha.. min lilla sötnöt :)

Igår var vi förresten på babysång med Anette och Elias. Var kul för Felicia att studera massa andra bebisar. Det var blandad ålder på barnen allt från 4 månader upp till 15-16 månader :) Dock var det bara vi vuxna som sjöng och inga barn, haha :)

Prince-poika

Om man är riktigt trött så somnar man hur som helst ;)

och nej hon har inte slagit huvudet i bordet fast det ser ut som det ;) Detta var Felicia igår innan vi skulle ut på en prommis och möta Sussa och Noah som var och hälsade på.

 

Igår var vi barnvakt och Prince-poika ;) Den lilla grisen, stackarn blir kallad gris av mig. Men kärt barn har många namn ;)

Han gillar att mysa i famnen, borra ner sig i min famn när vi titta tv :)

 

och såhär söt är gumman idag i sina nya kläder ;) Detta som hon fick av min faster (Marjatta)

 

 

Nu sover hon sött i sin egen säng, hoppas hon gör det minst en timma iaf. Hon var så trött, så trött och har inte sovit något sedan hon vaknade i morse.


En tripp till Paradiset avklarat

Nu har vi varit under helgen i Armas, så himla skönt att bara koppla av och vara :) Felicia hade fullt upp med att roa mommo och moffa, och hennes besök hos dem var väldigt uppskattat :) Hon är deras lilla solstråle, det märks :) hihi..

Här är hon på väg att somna i mommos famn :)

 

På lördag morgon bakade jag bullar, passade på att göra det nu när mamma kunde vara barnvakt åt gumman samtidigt. Andreas och pappa var ute och bytte däck under tiden :) Måste ju ha vinterdäck nu när det har börjat komma snö :) Åh jag gillar det, SNÖ SNÖ SNÖ :) Då blir det ljusare ute, hatar mörker :P

Vi besökte även gammel-mormor och hon hade fixat sig en ny boda utomhus att förvara ved i. Felicia fick leka lite med gammelmommo också och det tyckte hon var kul. Hon var på jättebra humör när vi var där :) hihi.. lite extra extra glad var hon :)





Igår när jag kom hem fixa jag upp mina nya gardiner, lovade Hanna att fixa en bild.

ser nu efteråt att jag knäppte foto på mycket tak samtidigt, men men ;P

 

I torsdags var ju mamma och pappa i luleå och Flisan fick massa nya kläder av dem :) Bland annat denna body

 

så härlig färg på henne :) Fast hon passar ju i allt min prinsessa ;)


Fick även en jätte söt klänning med tillhörande leggings av min faster (Mar)Jatta, så söt. Tack tack :) Får lägga upp en bild på den också någon dag :) Nu har gumman massa nya kläder :)


En ny kompis

Idag for jag och Felicia och hälsade på Anette och Elias. Vi har pratat om det tuuusen gånger att vi borde ses men aldrig gjort det. Nu äntligen blev det av :) Riktigt kul att vi har barn i samma ålder med, skiljer ca två månader mellan Felicia och Elias :) Så snart när Felicia lär sig krypa har de nog lättare att leka tillsammans också. För fler gånger lär vi ses, var så himla kul att träffas och umgås.


Gladskit ;)

 

Mor och son

 

 

Elias hade svårt att sitta still ;) En duktig krypare ;)

 

 

Felicia var fascinerad av Elias, jag vill också kunna tänkte hon :)

 

 

Mycket häftiga leksaker hade han

 

 

Tack för idag Anette och Elias :) Så kul det var. Man borde oftare "ta sig i röven" och göra det man tänkt! Se bara hur bra denna dag blev och att det skulle dröja så lång tid innan vi tog tag i det ;)

 

Nu väntar vi på mormor och morfar som dyker upp ikväll :)

 


Kläder, fika och kattmys

Även denna dag lider mot sitt slut och Felicia har precis somnat i min famn. Ska strax försöka lägga henne i sängen.

Idag var jag och hämta ut h&m-paketet med Felicias kläder, nästan allt kom. Några lite senare leveranser. Mössan som jag beställde är så söt på, måste ta en bild någon dag så ni får se :)

 

Idag kom Frida på besök :) Superkul att träffa henne och prata om allt och inget :) Jag bakade tigerkaka tills hon kom samt att vi hade lite annat fika också :)

 

 

Under tiden Frida var här fick Wilma för sig att sova och mysa med Ronja, minns inte när de hänt sist :P När den ena vill brukar den andra inte vilja det, men nu så ;) Var tvungen såklart att fota sötisarna mina :) Annars brukar de "alltid" sova med mellanrum mellan varandra.

 



Står själv

Felicia kan stå själv en stund mot stöd :) Det visade hon oss när vi morgonmyste och hon skulle "klättra" på pappa. Eller vi tänkte inte låta han sova mer ;) Man blir så stolt som förälder när man ser framsteg :)


Wilma busar med Felicia

Wilma blev på bushumör och försökte få Felicia att busa med henne. Andreas frågade om bilderna var arrangerade när jag mms:ade honom en bild. Men icket :)

 

Även Ronja blev nyfiken på vad som försigick

 

 

men hon vågade inte riktigt busa...

 

Vet inte om Wilma försäkte överta babygymmet underifrån ;) haha... Kul var det att se iaf :) och härligt att katterna blir mindre och mindre rädda för Felicia :)

 

 


Rullar och rullar runt lite till :)

Min sötnöt



Idag har hon rullat en massa massa gånger från rygg till mage, nu är hon så duktig på det :)

Marie var på besök, alltid lika kul att träffa henne. Hon hade delat pass så kom hit på lunch och var här en stund efter också innan hon började jobba igen.

Nu ska jag äta godis och vänta på pappa Andreas :) Han jobbar till 18.30 idag så inte så länge kvar tills han kommer hem.

Nu ligger Felicia och ändrar riktining på golvet ( alltså vänder ssig utan att snurra runt, säkert fattar ni vad jag menar) hon kommer inte framåt eller bakåt men kan ändra riktning:)

Testat hoppgungan

Nu har gumman testat hoppgungan som hon fått :) Det var roligt, speciellt när man kunde dansa själv och snurra runt runt runt.

 

Igår hälsade vi på hos Johanna och Prince, samt morbror som också kom hem efter ett tag :)

 

 

Jag och Felicia innan vi lunchade med Lisa och Jonas i stan :)

 


Vilken hårfärg??

Felicias hår skiftar i färg, för det mesta är det som brunt.
Men de skiftar i rött vissa dagar och ibland ser det ut som om hon ska bli blond. Ska bli spännande att se vad det blir för färg när hon blir närmare året :)

Men den röda skiftningen tror jag alltid kommer finnas kvar, för det har både jag och Andreas mer eller mindre :) Sen, Andreas har varit blond som barn och jag brunett.

Återstår att se vad Felicia får :)

Värsta natten på lääänge

Inatt har det blivit dåligt med sovandet, t o m Andreas har vaknat tusen gånger och han brukar inte vakna så himla lätt som jag på natten. Gumman har det riktigt jobbigt just nu. Gråter, grinar, låter, tjuter och bara har det jobbigt jobbigt jobbigt. Mitt lilla hjärta, och inget kan man göra för att hjälpa att det går över :S Jag misstänker att det är tänder på G för så här grinig har hon inte varit sedan hon blev över 3 veckor. I vanliga fall brukar vi mysa på morgonen, ligga i sängen alla tre och skratta och goa, men inte i morse, då vara det bara jobbigt för Felicia. Hela sin vakna tid gråter hon i princip bara. Blir lite bättre när man går runt och bär på henne men det orkar man inte göra en hel dag... hur mycket man än önskar att man hade den styrkan.

Nu har hon somnat för tillfället, hoppas hon sover ett bra tag och inte hennes snitt på bara 15 min. Minst en timma skulle vara skönt för både henne och mig. Speciellt nu när det är lite extra tufft.

För någon dag sedan upptäckte Felicia att hon får in fötterna i munnen, så söt hon är.

 

och Felicia har fått träffa Annie också :)

 

 


Svar till kommentarerna :)

Glömde helt bort att det finns flytande alvedon, det har jag t.o.m. hemma eftersom jag ville vara på den säkra sidan när hon fick tre månaders sprutan. Men glömde helt bort det inatt att jag har de hemma. Var för trött för att tänka på det, men nästa gång ska jag göra det :)

Bitring har hon (flera olika), la en i kylen för ett tag sedan för att den ska bli kall :)


♥ 4 månader ♥

Tänkte ge mig på en 4 månaders uppdatering av Felicia :) Snodde denna idé från Emelie, såg att hon gjort en sådan för hennes Mio när han blev 5 månader :)


• Väger 7475 gram
• 62 centimeter lång
• Använder storlek 68 just nu på kläder
• Har börjat med smakportioner (morotspuré är gott, idag ska vi smaka potatis)
• Kan rulla från mage till rygg sedan länge
• Kan rulla från rygg till mage (första gången idag:)
• Gillar att träna på att sitta
• Gillar att träna på att stå
• Tycker om att följa katternas rörelser och skulle gärna vilja klämma lite på dem, men de är för snabba.
• Somnar kring 20, vaknar 1-2 gånger för det mesta per natt och stiger upp kring 6-7 på morgonen. Har för det mesta lätt för att somna om och kan sova med mamma till 9 vissa dagar.
• Har börjat sova lite mer på dagarna, men fortfarande många dagar då det bara blir 30 minuter - 60 minuters sömn på hela dagen.
• Tycker om när pappa kommer hem på lunchen, skrattar alltid och studerar honom då.
• Blir duktigare och duktigare på att sitta utan stöd, klarar några sekunder (kanske 30 sek som mest) utan stöd.
• Sover med mamma och pappa, egen säng är i princip orörd.
• Tycker om mycket närhet och är mer än gärna i famnen.


 

Här vill hon framåt, men vet inte hur man ska göra, så hon blir ett gungadne flygplan :)


RSS 2.0