Till helgen...

Dagarna har som börjat rinna iväg nu, har knappt koll på vilken dag det är längre. Idag tog jag och gumman lite sovmorgon, steg upp först kring tio. Men det förtjänade vi, eftersom vi vaknat några gånger under natten ;)

Idag fick vi besök av Sara och Madde, var riktigt kul att träffa dem. Det var ju inte igår, och gumman fick vara i famnen hela tiden, det gillade hon :) Hon är ju en famn-piga, helt klart! När de sedan åkte iväg promenerade vi till Andreas jobb där "stolta pappa" fick visa upp gumman för sina arbetskollegor. Beröm fick hon av alla, hon är ju så söt :)


Vad ska man hitta på helgen då.. Andreas är ledig iaf. Någon som har något bra förslag??


Annars, mina bröstvårtor börjar bli lite bättre faktiskt. Känns som om det är på rätt väg nu iaf. Men tur är väl de, efter fyra veckor med tragiska bröstvårtor är det på tiden att det känns som om de börjar läka! Men hoppas inte på för mycket, vet ju hur det är med bakslag.

Promenad

Äntligen blev en ordentlig promenad av... Har ju bara varit på i princip korta prommisar med gumman, eller så inte alls. *fy på mig* Vi gick och "hämta hem" Andreas från jobbet. Så blev en timmas promenad sammanlagt.

 

 

Var på bvc idag också, Felicia hade gått upp 265 gram på 6 dagar, så det var ju bra. Då vet vi att hon växer ;) Men det syns på kläderna också, de sitter "som de ska nu" och snart är de för små :) För övrigt tycker inte gumman alls om att ta på sig mössa.


Midsommar 2010

Vad helgen har gått snabbt, för snabbt nästan. Var riktigt skönt att vara hem-hemma. Det är ju faktiskt fantastiskt vackert i byn. Här kommer lite bilder från helgen iaf :)

Gammelmormor och Flisan



Påväg och plocka blommor och bäcken



Älsklingarna



Blommorna plockas





Gumman med midsommarkrans ♥



Sötaste Prince gillar fotboll ;)



Johanna och jag

Andreas och jag



Middag




Fyra generationer



Glad midsommar

Hoppas ni alla får en riktigt bra midsommar :)

Är som lite dålig på att uppdatera när man är i byn, men ska försöka slänga upp lite bilder imorgon och uppdatera lite bättre ;)

Men vi har det bra här och gumman hon blir uppassad av alla ;) I natt har hon sovit med mormor och morfar så mamma och pappa har fått sova gott själva :) och hon har sovit bra, först fyra timmar och sedan ammade jag henne kring halv fem och sedan har hon fortsatt sova till halv tio :) Så måste säga att det har blivit rätt bra med sömn i natt :)

Nu ska hon ammas igen (bara hon vaknar) och sedan ska det ut och plockas lite blommor :)

Jag har världens sötaste unge :)

och ja, jag förstår att alla föräldrar tycker så om sitt eget barn ♥


Omvänt

Inatt bestämde sig gullungen för att sova bra fram till tre istället och tjorva lite med sömnen efter det. Lite tvärtom än vad hon brukar. Hon har som tjorvat med sömnen från 23 till 03 i vanliga fall och sedan sovit bra. Och som vanligt sover hon sött nu på förmiddagen. Alltid förmiddagen som hon sover som bäst.

Nu dags att få i sig kaffet så man vaknar ;)

Miniform

Dropparna som vi ger gumman heter miniform och de verkar fungera än så länge iaf. Hon har inte varit lika kinkig och inte haft lika ont i magen.


Theresé och Erika åkte igår, var riktigt kul att ha dem på besök under helgen :) Nu har faster Erika också fått träffa lillgumman :)

 

Nu går jag och väntar på att det ska bli onsdag, för då åker vi hem till byn :) Ska fira midsommar där och ska bli riktigt kul att komma hem till mamma och pappa. Det var ett tag sedan jag var hem (påskas senast).

 

Kanske inte nämnt, men även Johan, Lena och Anna, samt Josse och Robert med barnen har varit och hälsat på och träffat lillgumman :)

 

Tack än en gång för alla fina presenter som gumman fått av alla :)

 


Helgbesök

Faster Theresé och faster Erika är uppe på besök i helgen :) Roligt att ha dem här :)

Annars, vi var till bvc på torsdag och lillgumman hade gått upp 110 gram :) Så det var ju bra, gången innan hade hon gått ner 5 gram så det kändes skönt att hon gått upp nu :) I natt har hon varit riktigt jobbig, ett litet monster minst sagt. Jag är helt slut och har inte sovit många timmar i natt, kanske bäst att ta igen lite sömn nu när hon ligger och sover. 

Hoppas inte gumman får kolik iaf, hon har börjat bli så kinkig på kvällarna och det börjar tidigare och nu har hon varit orolig hela natten. Hennes mage bubblar och har sig så hon har det inte lätt lilltösen vår. Får hoppas det blir bättre snart.

Nu ska jag vila.

Kring kl. 04.00

I natten som var vaknade självklart gumman och var hungrig. Andreas vaknade till då och jag började amma, Andreas somnade om. Efter ungefär en halvtimma in i ammandet vaknar Andreas igen, halvsätter sig upp i sängen och öppnar översta lådan till nattduksbordet. Våran konversation:

Jag: Vad gör du?
Andreas: Letar
Jag: vad letar du efter?
Andreas: Det som du vill ha
Jag: Vad är det jag vill ha?
Andreas: Jag vet inte
Jag: Jag vill inte ha något

Jag börjar smått le och Andreas inser att han är mitt uppe i nattmössan och lägger sig igen och somnar om. Haha.. Så kan det gå när man har sömnbrist :P


Sötunge

Hon är så söt vår lilla Felicia :) Jag har ju hoppats på att hon ärver Andreas lockar, och när hon badas så lockas håret, så det finns lite hopp om att hon kanske får lockigt hår ;)


 

Nybadad :)

 

 

I helgen var iaf Andreas mamma och syster upp. Vilken stor hjälp vi hade av dem, de tog hand om Felicia och speciellt Lena städade och donade på i hemmet här. Sådant som vi inte orkat med (jag för att jag varit sjuk och Andreas för att han tagit hand om både mig och Felicia). Det var riktigt skönt att ha dem här iaf :) Tusen tack igen för all hjälp :)

 

Farmor och prinsessan


 

Faster Theresé och sötungen

 

 

Sedan har även morbror Niklas nu varit och hälsat på och träffat sin systerdotter :) Marie var ju självklart med ;) hihi.. Så kul att hon är så barnkär, hon myste på med lilltösen hela tiden :)

 

 

Nu har jag iaf friskförklarat mig själv. Det är endast läkningen av de såriga bröstvårtorna kvar. Barnmorskan sa att det såg bättre ut denna gång och inte som köttfärs längre. Såren är inte lika djupa fast det är blodigt och så. Några exempel som barnmorskan tog upp var att en del skär sig själv för att känna smärta, en del trycker in krokar och diverse saker för att känna smärta, en del boxas osv. Men jag känner smärta automatiskt. Så ni som söker smärta behöver bara föda barn och låta dem suga på såriga bröstvårtor, då känner ni smärta.

 


Har inte varit lätt...


I måndags fick jag feber och på tisdag "diagnosen" mjölkstockning. På onsdag blev jag bättre och febern försvann. Men sedan på kvällen kom den tillbaka och slog till hårdare än väntat, trodde jag höll på bli frisk, men ack så fel jag hade. Torsdag låg jag i 39 graders feber hela dagen (och jag ligger i normala fall kring 36 grader). Fredag morgon svimma jag på toaletten, som tur var så var Andreas där inne eftersom han bytte blöja på Felicia, så han kunde ta emot mig så jag inte ramla ner i golvet. Ett nytt besök på bvc och jag fick även träffa läkare resulterade i "diagnosen" infektion i brösten. Så nu går jag på antibiotika och äter febernersättande. I skrivandes stund mår jag för tillfället lite bättre och klarar av att sitta upp iaf och behöver inte ligga. Sen kan jag berätta att utöver detta har jag även som min barnmorksa kallar det "köttfärs" till bröstvårtor. Jag har alltså köttsår och när jag ammar Felicia kan ni tänka er hur ont det gör!!! Men vi kämpar på här...

Så vi har det inte lätt, men det blir bättre. Så vi ser när jag orkar uppdatera nästa gång.
Men Felicia mår bara bra och det är det vikitgaste såklart ♥

Kramar

Lite sjuk

Har varit lite sjuk, varav ingen ork till att blogga heller.
Nu på bättringsvägen och känner mig mycket piggare.

Men en liten update kan ni få:
Gumman är lite av en nattmänniska så blir inte mycket sova på nätterna. Så nu har vi "insett" att vi måste sova lite på dagarna med för att orka :)
Nu ska jag och amma en klarvaken underbar tös :)

"The story" of Felicias födelse


Tänkte nu ta och berätta om förlossningen. Den som blev väldigt omtalad på BB.

Det hela började natten mellan söndag och måndag. Halv ett började jag känna kraftigare smärtor mot ryggen, och de återkom ständigt under hela natten. Tillslut kl 7 på morgonen började Andreas ta tid mellan smärtan, och de återkom med tio minuters intervall.

Vid mellan elva och tolv ringde jag sunderbyn och de bad mig stanna hemma så länge som möjligt, eftersom de annars bara skulle skicka hem mig igen. Vi tre tiden började jag ha "så pass ont" att jag ville åka in till sunderbyn. Jag hade  5-7 minuter mellan värkarna och när jag ringde sa de att det fanns en risk att de skulle skicka hem mig igen.

Väl där kring 16-tiden, kollade hur öppen jag var och de var 4 cm. Jag fick bada badkar och vara uppe och gå. Vid 18-tiden kollade de igen och jag var fortfarande bara öppen 4 cm, fick även sterila kvaddlar då som hjälpte mot värkarna i ryggen. Själv började jag bli så trött så jag somnade mellan värkarna som kom med 5 minuters intervall.

Vid 20-tiden gjorde de en sista koll och jag var fortfarande bara öppen 4 cm, då bestämde de sig för att föra över mig på BB avdelningen och ge mig "var det nu var" så att jag skulle få sova och Andreas skulle få åka hem. Eftersom jag var likblek och trött. Vi åt kvällssmörgås och gick in på rummet. Andreas ringde sin mamma och berättade hur det låg till, själv tyckte jag att han prata en evighet och bad han sluta och ringa min mamma med och meddela hur det låg till så jag skulle få sova.

När Andreas var i telefon med min mamma skulle jag göra ett försök att gå på toa, mitt vad de är när jag sitter där känner jag hur något VERKLIGEN börjar pressa sig ut ur underlivet. Andreas får i all hast lägga på och ringa på klockan efter personal. Han ber mig ställa mig upp från toastolen eftersom han nu tror att barnet ska födas ner i toastolen och jag försöker säga att det inte går för det gör för ont. Personal kommer in på rummet och känner där nera, poff säger det så går vattnet och hon kan känna barnets huvud. Hon signalerar till mer personal och jag får lägga mig i sängen, sedan springer de iväg med mig genom BB avdelningen till förlossningsavdelningen (som vi lämnade för ca 30 min sedan). Nu är jag öppen 10 cm och barnet är på väg. Så från 4 cm till 10 cm på en gång, snabbt gick det. Jag hann andas in lustgas tre gånger, sedan var det bara att börja krysta. Inom ungefär en timma hade vår underbara Felicia kommit till världen :) Så det gick snabbt när det väl gick. All smärta och allt som varit innan bara försvann när jag fick henne i min famn. Vilken känsla :) All trötthet var som bortblåst :)

 

Under hela BB vistelsen och när ny personal kom, hann jag knappt presentera mig så visste de vem jag var. Just eftersom förlossningen gick som den gick och det blev lite "dramatik". Varken jag eller Andreas hann nog heller riktigt fatta att hon skulle komma när hon kom eftersom jag skulle få sova och "fortsätta" när jag vakna. Andreas hann t.o.m. säga att det blev inget maj-barn utan ett junibarn. Vilket han dock tog tillbaka när hon låg i min famn efter födseln och vi hade vårt majbarn ändå :)

 

Idag är hon en vecka gammal vår underbara dotter och jag kan inte vara lyckligare. Trots att man inte får någon sömn om nätterna så smälter man varje gång man tittar på henne.
Vi har haft besök av morbror Simon och tant Johanna, tant Marie, farfar och Yvonne samt Mormor och morfar. När jag fick en grattiskram av min mamma började tårarna rinna :) Jag är så lycklig såååå :D Vi hade även ett snabbesök av Mia och Andreas igår kväll.

 

Farfar och Yvonne              morfar              mormor

Blommor från mormor, morfar och gammel mormor.

 

Nu finns även bilden uppe på webbisar.

 

Jag har fått lite feber så jag har vilodag idag! Kurerar mig och myser med mina älsklingar :)


Imorgon

... kommer en bättre uppdatering :)


♥ Felicia ♥

Nu har vår lilla prinsessa anlänt till oss ♥

Felicia



Född: 2010-05-31, kl.21.48
Vikt: 3425 gram
Längd: 50 cm

Kom ut med en hand innan (superwoman). Precis som mamma sin också gjorde den dagen jag föddes :)

Hela familjen mår bra och vi tackar för alla gratulationer.

Lite fler bilder...








RSS 2.0