Morsdag och BF-datum

Grattis mams på morsdag :) Mamma och pappa åkte precis hemåt. De har varit här hela helgen, riktigt kul att ha dem här. Vi hann med morsdagstårta nu på morgonen också. MUMS!!





Idag är det BF-datum. Dock verkar inte barnet vara på väg ut något. Men kan alltid hålla tummar och tår för att den hinner ändra sig under dagen och känner sig redo. Att bli mamma på morsdag skulle ju inte vara helt tokigt ;)




Väntan är så lååååång...

Känns som om jag inte har något speciellt att skriva om. Som jag nämnde i förra inlägget går man bara och väntar och väntar och väntar och väntar lite till...

Ska försöka hitta lite inspiration så ska vi se om jag kan åstadkomma något bättre inlägg senare idag.

2 dagar kvar till BF



Kan det inte hända något! *SNÄLLA* vill vill vill ha NU!! Idag!
*håll tummar och tår för att det börjar ske något*

v.40 sista spurten eller?

De har stängt av vattnet mellan 8-18. Hur kul är de??!
Men vi har laddat upp med vatten igår så vi överlever under dagen! :)

Vaknade vid 6 första gången idag och har inte behövt gå och pissa i natt heller (två nätter i rad nu som jag klarat mig) skönt att få sova utan att vakna av att vara döpissnödig.

Glömde ju berätta igår att bebisen har fixerat sig nu. Oj vad man längtar efter den, kan inte tänka på något annat än undra när den ska komma, när ska första värkarna komma, hur kommer de kännas? hur kommer förlossningen gå? Kommer Andreas vara hemma eller jobba när jag får värkar? osv. Mina tankar snurrar bara kring barnets födsel nu. Kan som inte tänka på något annat och vill bara ha vårat barn hos oss NU!


Tänk att detta var i v.19 och nu är man i v.40, hade varit häftigt med en ultrabild nu på bebisen också. Dock så skulle den nog inte få plats då på en bild som här.

Tiden har gått snabbt men ändå så otroligt sakta

 

♥ Längtar
Ska bli spännande att se vad det är för en knodd där inne som växt i 9 månader inne i min kropp. Tänk så otroligt det är egentligen, ett helt nytt liv som växer inne i en... :)



Idag anlände vinsten

 

Alla blöjor som jag vann kom idag, ca 700 st sammanlagt :) NICE :)

 

 

MVC besöket idag gick bra, inge märkvärdigt att anmärka på. Blodtrycket var bra och magen hade växt som en tok :P och jag hade gått upp 0,5 kg på 2 veckor. Kändes skönt att höra bebisens hjärtljud, dock var hennes gamla apparat sönder. Så i början blev jag orolig för det hördes så dåligt, tills jag då fick veta att denna apparat hon använde nu var sämre.


Sen har jag alltid trott att vi kommer få en liten bebis eftersom min mage inte är så stor. Men barnmorskan trodde då att det skulle bli en på minst 3800 gram!

Avkopplande dag


Dagen har bara flytit på, inte gjort något.

Imorgon är det ett besök hos MVC på eftermiddagen, får uppdatera efter de :)

Nu ska jag kolla tv och fortsätta koppla av (tog mig just ett bad).


Mini-Wilma och mini-Ronja

Jag och älsklingen var och köpte present till bebisen :)

Det blev en mini-Wilma och en mini-Ronja




Här med orginal Wilma och kopia




och en med orginal Ronja och kopia




Foto på magen (taget i går) med 1 vecka kvar till BF datumet.

Kanonkulan ;)



och en från sidan...



Isglass


Ibland tror jag att jag skulle kunna leva på isglass faktiskt
. Det är ju bara så GOTT :) Speciellt nu på sommaren då det är varmt ute. Skulle säkert hur lätt som helst kunna äta 50 stycken på en dag :P

Just varit och handlat och fick med mig en twister, som såklart tog slut på en gång. Calippo cola är dock favoriten, men den hade de inte på affären.



bilderna hämtade från www.gb.se

Där benämns de som barnglass :P haha

Mina fötter


Måste bara visa hur mina fötter ser ut. Tog bild på dem igår...

 

 

och nu går inte svullnaden ner, ständigt varma och feta... Känner t.o.m. när jag går att de "skvampar" inne i fötterna. Uscha... :P Igår körde jag dem under iskallt vatten, direkt jag slutade började de koka på en gång.. haha.. Tur man inte har så länge kvar av graviditeten (förhoppningsvis)


De som nu vet hur mina fötter även ser ut i vanliga fall så vet ni att man ser alla knölar och tjosan tydligt!


9 dagar kvar....

 


Baktant

Känner mig lite som en baktant.. haha..
Bakade ju bullar igår och höll på kollavippa på slutet, men bullar är ju som omständigt att baka.

Började baka mockarutor och blev inte nöjd med bara de. Det gick så snabbt så kroppen hann inte ta så mycket stryk :P sen så vilade jag ju efter bakandet så nu har jag två kakor till i ugnen. En vanlig sockerkaka och en tigerkaka. Så om sådär 30 minuter är väl de också färdiga. Får se sedan hur resultatet blir :)

Nej, tror de är hockey på tv nu. Måste kila...



Hade just besök av Rickard, Sussa och Noah som var här och provsmakade fikat som jag bakat. Allt fick nog godkänt eftersom Rickard frågade om han fick flytta in, haha :D

Hjärtformad tigerkaka och en sockerkaka...




Nu finns det iaf lite fika hemma om vi får besök, samt lite fika till när bebisen har kommit och det kommer folk på besök :)

Bullar, värme, ekorrar och en snabb tur på stan

Ja, det blev av att baka bullar igår, och gott var det ;)

 

Så om någon är sugen på fika är det bara att slå en pling eller slänga iväg ett sms.

 

Tänkte först baka ännu mer, men inne i bullbaket och de tre sista plåtarna var en riktig plåga. Benen tog stryk, huh!! Så rekomenderar inte folk att baka bulla i graviditetsvecka 39 :P haha...

Sitter och väntar på att försäkringskassan ska svara, bara sådär 300 något samtal före... *suck*




Glömde nästan nämna...

VANN 3 MÅNADERS BLÖJFÖRBRUKNING!!!

Tusen tusen tack till alla som hjälpte mig att vinna :D Känns otroligt kul.




Gissa om det varit varmt idag. Så skönt, samtidigt som det är jobbigt. Men nej ska inte klaga!! :D

Både varmt ute och inne.

I lägenheten hade vi 27,5 grader *pjuh* och ute i solen var det 51,9 grader!!! Varmt, jaaaa :)


Dock har vi lite svårt att vädra här i lägenheten, kommer bara massa byggdamm och sådant om man öppnar fönstrena och sen är det pollen i luften som Andreas annars reagerar på.

 

När jag skulle och hälsa på Sussa och Noah och gick till bilen var det en ekorre i farten. Kunde ändå gå bara tre meter ifrån den innan den börja göra väsen av sig och sprang upp i trädet.

Den var som söt, men vågade inte gå närmare ifall den skulle få för sig att hoppa ner från trädet på mig och attackera, haha :P

 

Sussa och Rickard hade iaf fint i deras lägenhet och efter att vi druckit kaffe på balkongen och småpratat ett tag tog vi en snabb tur på lagerhause. Söt-Noah vart lite trött och somnade...

 

 

Nu kom älsklingen hem från jobbet och nu ska jag mysa med honom :) Igår fick han fastanställning så det känns så himla kul :D

 





Kaboooom?

Igår hade "lilla maskinen" voltat utanför vårat fönster...den hade slagit sönder taket på soprummet.

 

Var en liten folksamling t.o.m. utanför när stora maskinen kom för att hjälpa lillisen upp.

Idag står den igen iaf... tur den inte föll in i huset då. Har inte ens hört "smällen".

 

 

Igår blev det äntligen av att storhandla. Det var på tiden :) Så nu har man lite stuff hemma i kylskåpet igen.

Jag i bilen påväg och handla...

 

 

Vi åt plättar med glass och jordgubbssylt till middag igår, guuuu så gott det smakade kan jag ju meddela ;)

Tidigare på dagen hade vi besök av söt-Noah och Sussa :) Måste åka och se hur de också fått de i nya lägenheten i veckan. På kvällen hade vi sedan besök av Malin och Jens, det blev wii-spelande (Mario på fyra spelare, gick faktiskt förvånadsvärt bra) och lite sequence :) Riktigt kul.

 

Nu känns det som om sommaren är typ här :)

Idag går jag in i vecka 39 (alltså i v.38 + 1 dag)

*längtar sååååå*

 

 


Fransk bullis ;)

Igår kom Simon och Johanna förbi, de skulle fara och kolla på deras blivande bebis så jag hängde på dem :)

Först tog vi ett stopp i gammelstan och kollade när några grabbar lirade inlinesbandy eller om det heter inlineshockey kanske :P

Min andra bror i aktion...


 

Sedan bar det av mot Boden där vi kollade på de franska bulldoggsen.

Här myser Johanna med deras blivande bebis ;)

 

 

Efter besöket hos hunden åkte vi snabbt förbi kusin Kim och hans tjej Helena. Tydligen var det inne på deras tredje år i huset, så det var som dags för ett besök :) Där bjöds det på kaffe som inte satt helt fel :) Det var riktigt trevligt att se hur de hade det :) Sedan blev det snabbt hem mot Luleå igen, eftersom det var hockey igår, och Sverige vann ju ;) NICE! :)

 


Väskan packad

Idag är jag otroligt trött, kanske sitter kvar från gårdagen. Var ju "modell" igår. Ska bli spännande att se resultatet sedan när de blir färdigt. Har t.o.m. drömt halv mardrömmar om fotograferingen, haha. Ja jag vet, jag är knäpp :P Men är man inte van att posa så är man inte :P Nå, blir väl bra i slutändan får man hoppas.


Josse sminkar modellerna

 

Några av brudarna redo att fotas




Har iaf packat väskan (inför BB) ifall bebisen skulle bestämma sig för att komma vilken dag som helst. Dock tror jag ju att jag kommer gå övertid.

2 veckor kvar till BF datumet nu!





Josefine var just förbi, hon hade varit och lämnat igen kläder och skor från gårdagen. Jag skickade pengar med henne igår så hon kunde köpa linnet som jag hade på mig. Blev helt kär i den :P Så när hon kom från stan svängde hon förbi här med mitt nya linne ;)

Vad tycks?



Sötisarna

De trivs bra i nya lägenheten, de äter bättre och de sover på en massa olika ställen. Ronja har blivit gosigare och gosigare och Wilma "pratar" mer. Härligt att se :)

En av alla Ronjas för tillfället favoritplatser
(ja, hon har flera sådana, här har hon iaf uppsikt över gården och kan hålla koll på om det är någon som kommer på besök eller om grannen kommer hem)




Supernice med breda fönsterbrädor, på bilden ovan syns även ett par av de blommor som jag köpte,
ingen aning om vad de heter dock :P





Wilma älskar torrfoder ;)
Här aktiveras hon också i samband med att hon ska äta eftersom hon får "pilla fram dem".


Ett gammalt mail

Gick igenom min mail nyss och hittade ett jätte jätte gammalt mail från älsklingen. Ett mail som han skrev innan vi blev tillsammans. Jag blev så rörd av det, så jag började gråta. Så fint :)

Tänk att gamla minnen och sådant kan ta en tillbaka och börja fundera på hur det var då.

Jag är så otroligt lycklig just nu och skulle inte vilja att mitt liv såg annorlunda ut. Ibland är vi (tycker jag iaf) bra på klaga på att vi har sådan otur i livet osv. Även jag själv klagar ibland, men samtidigt glömmer vi bort hur bra vi har det och glömmer bort det som gör oss lyckliga.

Men vi är väl bara människor ;)



 

Allting måste inte alltid vara så perfekt :)



Funderar

...på om jag ska ta och börja mixtra med gardinerna som jag lånat av Sussa. Kapa av längden på dem lite. (jo, har fått tillåtelse av henne;)

Bara det att jag aldrig mixtrat med gardiner förr, men någon gång måste väl bli den första, eller? haha, kanske inte så bra att börja med någon annans gardiner då. Men, Sussa skulle inte bli så arg om det blev galet, jag får bara mäta och vara lite mer extra noga på att göra rätt istället ;) Sen är det ju raksömn, kan det bli så fel då?? kanske är lättare än vad man tror.. hmm....

jo jag gör ett försök.

v.38

 

Magen

 

 

Jag

 

 


MVC-besök

Har varit på mvc på morgonen. Alla värden ser bra ut, så det känns skönt.
Var ju lite orolig över mitt sockervärde, men den gången det visade högt var nog pga av saften jag då gick och drack på morgonen innan provtagningen. Nu låg det bra :) Hade sjunkit ännu mer sen sist också. Mitt hemaglobinvärde hade gått upp mer igen, ligger på 137, så lite mer än en "normal människa" :P

Barnet har fortfarande inte fixerat sig, får se när den bestämmer sig för att göra det :) Nu väntar vi mer än någonsin på att den ska komma, allt är fixat och klart här hemma för ankomsten :) Kommer säkert gå övertiden, bara för att alla andra verkar få kring samma datum eller innan :P

Är iaf i v.38 nu, och det sägs ju +/- 2 veckor (räknat med 40 veckor) så den kan ju faktiskt komma när som helst. Ska försöka få in en bild senare idag på magen :)

Nu ska jag dricka min kaffe och ladda för dagen :D

Några dagar utan

...Internet. Men nu fungerar det igen :) Wohoo :)

Vi har börjat komma tillrätta i nya lägenheten och det känns riktigt bra :)

Var och köpte lite nya blommor idag bland annat, vi har så stora fönster här så mer att fylla ut :) Men det ger mer ljus i lägenheten så gillar det :)

Än så länge är vi väldigt nöjda med vår nya lya :) och katterna verkar trivas de med. Det var besiktning av gamla lägenheten idag på morgonen, och det var som inga anmärkningar så :) Stor hjälp med städning och flytt har vi haft av mamma och pappa samt av svärmor :) De har varit till så extremt stor hjälp, utan dem hade vi nog fått hålla på hela helgen. TUSEN TUSEN TACK TILL DEM :)


Det går bra...

... med flyttandet. Andreas mamma är till stor hjälp här hos oss och så kommer mams och paps när som helst.

Inte tid att blogga :P Får återkomma när jag hinner :)


Idag får vi besök :)

Idag kommer svärmor och hälsar på :) Hon ska hjälpa till med flytten. Lena stannar till på söndag, så vi hinner göra annat än bara hålla på med flytten. Om det nu blir som planerat att allt i princip är helt färdigt på fredag :) Kan alltid hoppas iaf!

Bästa bilden jag hittade...



Nog för att det ändå gått bra för mig än så länge, har ju bara inte burit något, men städat och ställt i ordning lite allt eftersom. Igår storstäda jag hela toaletten i nya lägenheten. Vi köpte även ny toasits dit, känns som bättre så :P Nu har vi nästan fört över alla kartonger som vi hade packat här innan, och idag ska jag börja med kläderna, "damma av dem" och kasta in dem i en sopsäck för frakt ;)

Flytt och fixning är det enda som händer i vardagen just nu...


Vi fick nycklarna


Igår vid lunch fick vi nycklarna till nya lägenheten. Vi hade inte sett den innan, men att kliva in i den och vandra runt gav mig en bra känsla. Jag gillar den :) Nu får man hoppas vi har bra grannar och så också :) Blir spännande att se :)

Andreas byggde bland annat upp spjälsängen igår i nya lägenheten, när den var färdig gick det "ett rus"/"ett pirr" i kroppen :) Snart, om inte allt för länge iaf så har vi våran bebis hos oss :)

Så hela veckan kommer vi hållla på småflytta tills att vi på fredag flyttar helt :) Så nu går jag och längtar till fredag, hi :)

Nu måste jag dock fixa lunch och sedan ut på gardinjakt. ALLA (förutom ett par gardiner) är för korta i nya lägenheten.



Hittade gardiner som tur var. Iaf så man har en början :) Dock var de som jag egentligen ville ha för dyra! Vill inte betala 299 kr för en gardin, alltså nästan 600 för ett par gardiner. Får vänta och hoppas de kommer på rea eller något :P haha...

Hittade såklart lite annat smått och gott, bland annat ett nytt överkast till gästsängen. Nu återstår sedan att se om den passar eller inte :)


Tack Marie

För en riktigt trevlig lördag :)
Vi åt taco´s (Niklas åt också här) sedan myste vi framför en film (dock en dålig sådan, haha) med chips, godis, popcorn och Coca Cola. Gumman stannade även över natten här och höll mig sällskap, så inte alla spöken skulle ta mig när jag var ensam hemma ;P hihi...

Var riktigt kul att ha henne här :) Det måste vi göra om!!! :D

 

(bilden är från Augusti 2009)

Vill utomlands igen !

 

Igår efter att jag kört hem Marie, skulle jag på snabb-besök hos Sussa. Det slutade med ett fem-timmars besök ;P haha.. blir inte alltid som man tänkt sig. Men kunde inte slita mig från varken Sussa eller Noah ;) Där bjöds det på plättar till lunch också, såå gott :)

 

Idag, tvättar just nu. Inte tvättat i tvättstugan på hela våren förmodligen, men idag kör jag tvätten där. Tvättar både bäddmadrasser, täcken och allt sådant. Idag får vi nycklarna till nya lägenheten!! Wihoo!! Ska bli spännande och se hur den ser ut ;) Tur Andreas jobbar halvdag så vi kan åka dit efter lunch och börja planera vårat boende ;)

 

 


Riktigt trevlig gårdag

Dags för en uppdatering kanske :) Har varit lite slö i någon dag på att uppdatera.

Igår var det ju såklart valborg (det har nog inte undgått någon) och vi "firade" den hos Mia och Andreas.

Jag och älsklingen innan vi gick hemifrån.

Vi shoppade tidigare på dagen och då köpte Andreas bland annat skjortan som han har på sig på bilden och jag t-shirten. Jag blev helt kär i den lila färgen så var tvungen att ha den ;) Dock ser den inte riktigt lila lila ut på bild som den är annars. Den är bara helt vanlig, lite längre modell :)

Hos Mia och Andreas iaf var det en liten fest. Här kommer lite bilder.

 







Fick dock inte med allt folk på bild, men överlag brukar folk inte sörja ifall de inte hamnat med på bild :)

Jag och älsklingen grillade oxfilé till middag, så sjukt gott de var. Man borde unna sig oxfilé lite oftare ;) Sedan hade Mia och Andreas fixat potatisgratäng och sallad till, samt en vitlkökssås, MYCKET GOD mat åt vi :) Men det var en riktigt bra kväll igår, tack Mia och Andreas :) Vi såg dock ingen majbrasa, det var så tråkgt väder ute, så vi satt i lägenheten istället :) och när de sköt fyrverkerier var det inte heller mycket att hylla över, var så dimmigt så det var inget spektakulärt om man säger så ;)

På måndag får vi nyckeln till nya lägenheten. Så då får vi börja köra lite smått över saker :) Sådant som Andreas kan ta på egen hand.


Imorgon (2 maj) är sista dagen på libero-tävlingen som många säkert tycker jag tjatat om. Men tre månaders blöjfrbrukning är en del pengar så hoppas ju på kunna vinna det :) Så har du inte röstat, SNÄLLA gör det.

Länkarna igen till mina fyra bidrag :)

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=238506


http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=243023


http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=242255


http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=237867

 

TUSEN TACK OM du har röstat eller röstar! Varje röst är värdefull och jag blir jätteglad om du tar dig tid de få sekunder som det tar.


 


RSS 2.0