Min alldeles egna mössa

Jess, jag har nu stickat mig min första mössa :)

Det var kul, så nu ska det göras en i vitt och svart också :) hi..
Om det skulle vara någon som är intresserad av en kan jag tänka mig att sticka och sälja :) Tycker det är kul att hålla på :)

Resultatet

 


Imorgon

blir en intressant dag. Håll tummar och tår! Lite tur och medgång behövs nu på denna väg!!! *vill vill vill*

"Slaggis"

Min lilla söta oskyldiga flicka vet hur man slåss, om inte annat så i sömnen/halvsovandes.
Hon har sovit oroligt och dåligt ett x-antal nätter i rad nu och har fått ta henne bredvid oss i sängen, ibland någon timma, ibland nästan hela natten. OCH vad gör hon då, JO RIVER, SLÅR OCH KLÖSER sin mamma. Och hon är stark kan jag lova, så hennes nypor känns minst sagt.
Men jag har inte sovit någotsånär ens bra på några nätter nu :(

och till råga på allt så har mitt vänstra öga fått för sig att göra ont nu. Vilket byter att jag måste ta ur linserna, vilket betyder att jag måste ta på mig mina trasiga och suddiga glasögon (Dags att skaffa nya, ja, men blir aldrig av).

Det var min "klaga" dag, känns bättre nu :) Ska ringa min mor och beklaga mig hos henne också.

Mitt möte med VARGHUNDEN

Shit vilken stor hund det är. Jag är imponerad!!!

Felicia var på läkarbesök idag/6 månaders kontroll och på vägen hem träffa vi på en tjej med två hundar. Jag var bara tvungen att gå fram till henne och fråga om man fick hälsa på THE BIG DOG. Jag menar, hennes ena hund är ju en stor hund, men hennes andra hund/en varghund är ju en människa, haha. Den väger sådär 75 kg, sjukt att en hund kan väga mer än en människa. haha. Tänkte dirket på pricie-boy och hans bussinne hur sjukt kul det hade sett ut om han försökt busa med denna bjässe ;)

Har dolt ägarens ansikte. En mäktig hund minst sagt. Och när man ser den i verkligheten känns den ännu större.

Men tänk, hon är ändå normallång och hunden når över hennes höftben.

 

En 6 månaders uppdatering kommer om Felicia, kanske imorgon :)




Andreas har fyllt år :)

Oj vad helgen har rusat förbi.

På fredagen åkte vi ner till Skellefteå och hälsade på Hanna, Henke och Alice. Vi sov över där till lördagen :) Vi hade riktigt trevligt. Det bjöds på god mat, sällskap och skratt :) Lite tråkigt att de ska bo så långt bort. Hanna är också en sådan person som gillar att pyssla och vi hade kunnat göra hur mycket som helst om man hade bott närmare. Men man kan alltid bolla idéer med varandra om inte annat :) hihi...


Familjen Näslund/Åkerlund

 

Lilla Alice som vuxit massor sen senast :)

 

 

Andreas fyllde år i lördags. Och jag bakade äve i tårta åt honom i helgen. Det blev ingen vanlig gräddtårta denna gång utan en chokladtårta. Den var faktiskt god :)

 

 


Bus med morbror och Puma :)

Här är bilden som jag skulle lägga in igår :)


Morbror visar Felicia hur man kan fråga om tassen :)






Vilken natt

Kan meddela att hon INTE sover bra. Shit, trött trött trött idag. Slutade med att vi fick ta henne i sängen klockan 4, och vi har inte behövt ta hon bredvid oss och sova sedan hon började sova i egen säng. Såklart så skulle hon upp tidigt idag ändå, trots natten. Så det blir kaffe i mängder för att komma igång nu.

Igår var vi och hälsade på Marie och Niklas, där bjöds det först på tacos och efter en stund fika (pepparkakor, saffransbulla och jultomtar) GOTT :) Tusen tack för allt :) Felicia fick ju busa med både morbror Niklas och Marie, och hundarna var roliga som vanligt. Bild kommer senare, mobilen på laddning nu.

k a f f e min bästa vän just nu :)

Passa på?

Andreas är ledig idag så funderar på om jag ska passa på att åka och shoppa hans present nu när han kan vara hemma med Felicia. Det går som snabbare att fixa det utan gumman. Bilbarnstolen är så tung. Längtar till vi köper en ny så det blir lättare, slippa släpa på stolen! :) Andreas fyller år nu på lördag och jag tror jag vet vad jag ska köpa åt honom. Gäller bara att hitta det också.

Nu en fjärde kopp kaffe så jag kommer igång :)

Förresten, Felicia vaknade endast en gång denna natt. Hon somnade kring 21.30 vaknade vid 05 och var hungrig, somnade sedan om och sov till ungefär 07.30. Såå skönt, vilken skillnad. Hoppas hon börjar sova bättre om nätterna nu. *HOPPAS* Men hon har ju även förr (en gång) bara vaknat en gång, en natt. Så vågar som inte hoppas på att hon börjat sova bättre. Vi får vänta och se :) Men t.o.m. jag hann vakna (säkert kring fyra) och undra om inte hon skulle vakna snart. Hon har ju låtit lite under natten och "vaknat till" men somnat om själv. Det har iaf varit en bra natt, och jag hoppas på fler sådana :)


Dagens projekt

Nu ska den torka sådär 12 timmar innan jag kan stryka och hoppas på att det fastnar.



Morgongröten var god tyckte gumman



Min heta (läs galna) man ;)


Fars dag :)

Fars dag = alla pappors dag
Grattis till min pappa på farsdag och Grattis till min karl på farsdag ;)

vet inte om man önskar andra grattis på farsdag så, men jag vill önska en till person iaf. Grattis farfar Göran på farsdag :) Tre bra pappor som förtjänar lite uppmärksamhet idag :)

Igår var jag och köpte lite grejor åt mamma och pappa som de skulle ha, bland annat en ny TV, och på eftermiddagen ringer de att de kommer till Luleå. Pappa kunde nog inte hålla sig och ville ha sin nya tv på en gång :) haha. Jag ch Simon köpte även en liten farsdagspresent åt pappa och de hade även med sig tårta. Så igår åt vi pizza och tårta på det ute i bensbyn. Tyvärr kunde inte min andra bror och hans hälft joina oss, inte min andra hälft heller. Men man kan inte alltid få allt :) Det var mysigt ändå :)

och jag och Felicia spenderade hela dagen med morbror Simon och Johanna. Vi åkte hem när Andreas slutade jobbet.

Idag har Andreas fått två presenter av Felicia. Klart världens bästa pappa till Felicia ska få något :) och självklart stod det världens bästa pappa på grejorna. En mugg/kopp och ett kuddöverdrag, dessa matchade även varandra :) Samma mugg/kopp köpte jag och Simon åt vår far :) Den var superfin :) Hade inte den varit i diskmaskinen nu hade jag slängt upp en bild på den. Kanske senare idag om jag orkar eller kommer ihåg :)




Felicias present till sin far :)



Bilder från igår





Godis, vad vore världen utan det? Tur det finns ;)


Pysselrum

Jag tycker om att pyssla och dona. Så för några dagar sedan bestämde jag mig för att pyssla lite igen. Det resulterade i två nya värmeljuslyktor.

Kan dock fortfarande inte bestämma mig för om jag ska tycka att de är fina eller fula?!?! Om du vågar/vill kommentera var ärlig med vad du tycker ;)

 

I mitt framtida hus ska jag ha ett pysselrum där man kan pyssla med ALLT, tyger, papper, måla osv.


Felicia fick en present häromdagen ;)

 

 

Vi igår :)

 

 

Vi hälsade även på i Boden hos Carro och John, och Mats var också där :)

 

 

Felicia var helt slut efter dagens rännande så hon vilade gott i pappas famn på kvällen

 

 

Vi var ju på elgigantens nyöppning på morgonen igår. Men shit vilken KÖÖÖÖ. Värre än juldagar och mellandagsrea och allt sådant. Tur de bjöd på kaffe/vatten/godis. Annars hade jag varit arg :P haha.. Kö för att komma in i affären för de första, samt suuuper lång kö för att betala. Köpte ny dammsugare. Så har inte ens gått genom hela affären, kändes som en mur av människor för att ta sig till den ena sidan av elgigianten så jag skippa det.

 

Idag ska vi göra ett nytt försök där igen. Dock ska jag fara och köpa en TV åt pappa och mamma om den nu finns kvar. Simon och Johanna skulle också köpa samma tv. Så åker samtidigt som dem.

 


Oj

Igår sa våran lilla tös OJ. Jag höll på busa med katterna (jagade Ronja) och Andreas höll på med något i köket och mitt i allt så säger Felicia OJ. Så gulligt ;) Både jag och Andreas går fram till henne och försöker få henne att säga det igen. Men hon bara tittar på oss och förmodligen tänker att vi inte är riktigt kloka som håller på ;) haha... Så hon råkade bara säga det, men efter det börja jag fundera mer på vad jag säger egentligen. Och OFTA säger jag ordet oj så inte så konstigt om gumman säger det. Oj eller wow.. måste börja säga mamma mer ;p haha..

Försöker få till en ny bild i headern, få se när jag lyckas få den i rätt storlek. De vill som inte, den blir bara liiiiiiiten :S




Sådär lite förnyelse iaf, vad tycks? bättre eller sämre än förra?





En tidig julklapp

Måste måste måste ju få visa vilken fin julklapp Felicia fick av morbror Simon och Johanna för någon dag sedan :) Hon är ju bara för söt i den och klär så bra i Luleå Hockey ;)





Andreas håller ju på Modo såklart så han tyckte att hon klär "bättre i andra färger", typ Modos vill säga ;) hihi. Även farfar hennes tycker att hon borde ha lite Modo-färger ;). Hon kommer nog bli en blandning hon i slutändan. När Modo och Luleå möter varandra får hon vara neutral :)

Två mysar, mina fina katter :) Så snälla de är och de har börjat låta Felicia få klappa dem ibland.



Så här kan det se ut om man vaknar mitt i natten och är trött men inte vill somna om



en till "mitt-i-natten" bild.




Felicia lekte kurragömma med mig idag



Min underbara söta unge, älskar henne mest av allt på denna jord!!! Så fantastiskt det är med barn, önskar alla får uppleva den lyckan! ♥

En gammal vän på besök

Igår fick jag och Felicia besök av Nanna och hennes barn. Så himla kul att träffas, vi har inte umgåtts sedan vi slutade gymnasiet. Men som vanligt med gamla vänner så kändes det som igår och som om det inte har gått så himla många år. Visst vi har stött på varandra några gånger under åren men inte umgåtts umgåtts. Felicia log när hon såg Alma, mellan dem skiljer det bara 1½ månad :) En ny kompis, så kul tyckte hon :)


Barnen leker

 

En ny vän

 

 



5 månader ♥

Felicia är nu fem månader och här kommer en liten uppdatering.

Väger 8150 gram
Är 64,7 centimeter lång
Har 41,6 centimeter i huvudomfång
Har storlek 74 på kläder
Använder storlek 4 på blöjor
Kan sitta utan stöd
Drar upp huvud/och axelparti när hon ligger ner på rygg
Kan backa (tränar på att lära sig krypa, får upp ett ben i "krypläge" men kommer ingenvart)
Tycker om katter och hundar, och vill gärna leka med dem
Somnar kring 20 för det mesta, vaknar minst två gånger per natt, stiger upp mellan sju och nio
Har börjat sova hela nätterna i egen säng (med matpaus i vår säng)
"Kraffsar" på allt möjligt
Vill ha uppmärksamhet och kan stirra på en tills hon får den
Har någorlunda regelbundna mål- och sovtider
Kan plocka upp sina leksaker om hon tappar dem och blir arg ibland om hon inte når dem
Räcker ofta ut tungan och ler samtidigt (busunge)
Tycker fortfarande om att få vara i famnen

Wow, vad duktig jag är

 

Sitter utan stöd

 





Hjälpt till lite i huset eller tittat på ;)

Nu har det gått många dagar.

Börjar med i fredags, första gången Felicia hade barnvakt. Mamma och pappa fick mysa med gumman medan jag och Andreas gick på bio :) Dock hade jag migrän, men skulle banne mig på bio ändå ;) haha.. Filmen var väl sådär :p

Hela lördagen låg jag i migrän och Andreas jobbade så mamma fick vara barnvakt hela dagen åt gumma. För jag kunde inget annat än bara sova, sova, sova och sova. Mamma och pappa kom till Luleå för att hjälpa Johanna och Simon med huset, tapetsera och sådant. Men mamma hade inget emot att passa gumman när jag var sjuk och tyckte inte att Andreas skulle behöva vabba och jag sjukskriva mig. Tur de var här. Hon städade även lite i lägenheten min söta mor :)

Söndag däremot följde jag med Simon och Johanna på "shoppingtur" och ofrivilligt smakråd åt dem, hihi :) inte för att de hade något emot det :D Jag och Flisan följde dem från affär till affär och såg dem shoppa sängram, ljuslyktor, soffa, lister. Ja allt möjligt :) Sedan på eftermiddagen var vi i bensbyn och höll på i huset. Jag mixtrade med med Johannas (och Simons) lampor. Satte ihop bland annat hennes ikea-maskors-lampa :) Den passade perfekt i hallen. och körsbärsträdslampan som Johanna investerat i måste jag också investera i om de finns kvar :)

Idag, haft besök av Malin nu under hela eftermiddagen, superkul :) Tiden går snabbt när man har kul.

Kommer med en fem-månaders uppdatering om Felicia (imorgon).


Simon och Johanna ska lära Felicia att gå :)

 

Spana in Felicias tunga, hon har kul :)

 

 

Morbror ger high-five

 



RSS 2.0