Migrän + spänningshuvudvärk

Det blev min "diagnos", migrän + spänningshuvudvärk. Var till läkaren idag, less på denna huvudvärk som aldrig verkar vilja ge sig. Inte mycket läkaren gjorde eller sa, mer än att jag fortsätter med mina tabletter som jag har och så att Andreas får massera mitt huvud lite. Känns bättre nu, skulle egentligen ha jobbat idag på ica och demat. Men vaknade åter igen med att migränen var tillbaka. Känner att den ligger på lur fortfarande men jag hoppas på att den försvinner nu helt idag. *håller tummarna*

Nu väntar jag på att min farbror, hans fru och två av deras barn ska komma på besök :) okej, lät konstigt att säga sådär, hihi.. väntar på Erik, Siiri, Carro och Mats ;) hehe...




Flera dagars migrän

Återhämtar mig fortfarande.

Migrän sedan måndag eftermiddag och ännu är den inte helt borta :( Livet är inte alltid rättvist och jag tycker att jag får tycka synd om mig själv som måste stå ut med denna migrän!!!
Nu har jag iaf tagit mig upp från sängen, men bäst att gå att lägga sig igen, så den inte bryter ut mer igen!

Dop hemma i byn

Då har även denna helg passerat, och som vanligt så går helgen ALLTID för snabbt. Speciellt om man gör något utöver det vanliga. På fredag bar det av mot byn, blev att hälsa på både mormor och farmor på fredagen. Mormors lilla Minttu hade nyligen opererat sig (sterilisering/kastrering) så hon var lugn som en filbunke när hon gick runt med sin krage. Hon låg och sov i famnen mest hela tiden :)

Lördag var det dags för Noahs dop :) Så nu har han fått sitt namn :) Av mig och Andreas fick han en id-bricka och halsband i dop-present.

På kvällen gjorde vi inte så mycket, tog det lugnt i Armas hemma hos mamma och pappa. Kollade melodifestivalen och OS.

Som sagt, helgen går alltid för snabbt :) Hann inte med alla besök som jag hade tänkt! Ville träffa bland annat Emsa och Johanna med familjer med, men schemat gick inte riktigt ihop denna gång :( Hade planer på att träffa Linnea som också var hemma samtidigt, men de blev inte heller av! Jag hoppas jag hinner se några av er till påsken iaf. Då har jag planer på att ta mig hem till byn är det tänkt. Så planera in mig i era scheman då ;) hihi...

 

Idag var vi på föräldrautbildning. Intressant att sitta och lyssna, mycket har man redan läst till sig men allt vet man inte. Vi pratade om förlossning och att föda idag. Sedan har jag slocknat på soffan vid kl 13 och först vaknat strax före 18 :P Trött - jaaaa!!!


Just ja, vi har tackat ja till en ny lägenheten. Så i maj (när jag är som tjockast) blir det flytt för vår del. LÄNGTAR!!! Tur att jag har bokat in hela familjen som ska få hjälpa till :) Jag kommer nog inte vara så "rörlig".

 


Shopping och besök :)

Vilken nice dag det har varit :) Carro, Mats och John skulle till stan och shoppa så jag hängde med dem dit. Köpte mig ett linne, ett vanligt svart bara. Sådana som alltid behövs :) Hittade även en cardigan på gina som jag verkligen hade velat ha, men man måste begränsa sig ibland :( Mats gjorde massa fina köp, blev lite avundsjuk på honom som kunde slösa så mycket pengar och fylla ut sin garderob med massa nytt :)

Efter stan åkte vi förbi kvantum och inhandlade lunch som sedan tillagades här hos mig. Blev enkel lunch, korv och makaroner :) men det kan vara så gott ibland ;) De fick även smaka på min fisksås som Carro och Mats verkligen gillade. Det blev pålägg på smörgås och fungerade mycket bra så :) Vi hann även med en kaffe och bulla innan de var dags för dem att åka. Carro skulle till jobbet.



Ny lägenhet?

Trodde jag skulle få en "ensam" dag idag, men som tur var så var Marie sugen på kaffe så hon och dolly kom förbi :) Självklart blev det semlor till kaffet ;)

 

 

Efter fikat blev de massa wii-spelande ;) var riktigt kul, vi satte några rekord i wii-fit spelet, wohoo :) hehe.. Marie rädda min dag idag. Slapp sitta ensam och muppa i lägenheten :)

Kanske blir ny lägenhet för mig och Andreas innan sommaren, lutar lite mot det just nu. Sova på saken, ska man tacka ja?? hmm....


Disco i magen

Japp, tror det är så ;) hehe... ibland iaf när babyn där inne bestämmer sig för att shejka loss! och då shejkas det, snurr, spark, slag, lite mera snurr och spark ;) hihi... Nu i skrivandes stund börjar den såklart leva om. Kanske ska slå på lite musik åt den så det blir roligare att shejka loss där inne :) Det sägs att den nu ska höra ljud. Musiken på - Just nu får den shejka loss till Lady Gaga. Någon som har några bra musiktips??

Har börjat skriva en liten shoppinglista med allt som måste inhandlas till bebisen. Listan är lång, men det finns ju ännu tid att handla:) Ska se om jag kommer ihåg att knäppa ett foto senare idag på magen och slänga in det på bloggen :)

Ja jag vet, min blogg är lite tråkig utan foton. Skulle vara roligare med foton oftare. Ska bli bättre på det, försöka iaf ;) hihi...

Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa mig och sedan åka ut till storheden :)



Nu kommer den lovade bilden ;) bjuder på två till och med :P

25 v och 1 dag.



Tycker själv magen ser större ut när det inte är nå kläder på.

 

Jag har hunnit både med bull- och semlebak här hemma idag. Har dock inte smakat någon av dem ännu. Men det är ju semledagen idag så det blir en semla här strax ;) Måste låta middagen "smälta" lite först :)


Jag vill skapa :)

Igår lade vi ut matbord+4stolar, ett till matbord och vikter på blocket. Matbordet med de 4 stolarna är iaf såld redan igår, hoppas på att resten också ska säljas idag :D *håller tummarna*
Det tar bara onödigt med plats här i lägenheten, och förvaringen är inte den bästa här så vill bli av med det.

Jag har sådan lust att börja måla igen, men känner inte riktigt inspirartionen. Min akvarellprylar har jag i Armas och här i Luleå har jag akrylen. Men jag vill pyssla på med något, bara något. Virka, sticka, måla vad som helst ;) men har inte riktigt material för allt. Problemet är nog att jag inte vet VAD jag vill pyssla med. Måste iaf städa lilla rummet först och främst innan jag börjar med något. Kanske blir lite akryl idag, får se om jag inspireras av att måla något ;)



P.S. I love you

Hela helgen har tillbringats i Skellefteå hos Henke och Hanna. Det har varit riktigt trevligt :) Helgen går alltid snabbt när man har kul. Det blev lite sällskapsspel, film, mys, OS, en tur på stan osv... Katterna trivdes där med, vilket var skönt att se eftersom de kom till ett nytt ställe. Wilma blev kär i deras trappa. Om hon hade fått välja så hade hon nog önskat att våran trappa också såg ut sådär ;)

Idag är det då alla hjärtans dag vilket säkerligen inte undgått någon :) Iaf, för mig är dagen inte sådär speciell direkt. Men jag och min älskling vi har vår film :) P.S. I love you. Första gången vi var på bio när vi blivit tillsammans var på alla hjärtans dag och det var filmen vi såg :) Vi såg den även idag igen. En sorlig men samtidigt väldigt fin film.

Till min kärlek Andreas. JAG ÄLSKAR DIG!


Nya kuddar och matbord!

Har jag ätit hela dagen eller? haha, känns så.
Frukosten blev senare än vanligt eftersom Andreas inte jobbar heller så vi tog sovmorgon :) Sedan blev de sen lunch, fika och sedan sen middag. Direkt efter middagen åkte vi och hälsa på Johanna och Simon där de bjöds på massa fika, ja jag är PROPPMÄTT.

Annars har Sussa och Noah hängt här hela dagen :) Lika trevligt som alltid. Vi tog vår torsdagstur till storheden. Vi köpte nya kuddar till sovrummet, två har börja "knöla" sig och hur kul är de. Det blev även någon ny kastrull på vägen tillbaka.

Sedan har vi också köpt nytt matbord och stolar till köket idag ;) Nice-price på de :) Vi var och kollade på en lägenhet tidigare i veckan och hon som bodde där skulle sälja bort de. Vi tycker vi gjort en bra deal ;) Värdet på bordet är sådär 4 gånger mer än vad vi betalade :) Inga skråmor eller något alls, bordet är ett år gammalt men använt i ett halvår kan man säga.


Nu ska jag sova, trött! God natt!



+ 0,2 kg

Varit hos barnmorskan. Från inskrivningsdatumet har jag gått upp 0,2 kg och jag är i 24v + 2 dagar. Inte mycket med tanke på magen som putar ut :P ... Men jag räknar från min "normalvikt" och då har jag gått upp sammanlagt 2,7 kg. Mitt "järnvärde" (hemaglobin eller vad de heter) har varit högt från början så nu ligger jag på den normalnivån som folk i vanliga fall har. Behöver alltså inte äta järntabletter, iaf inte ännu.

Nog om de :P

Solen skiner ute vilket gör att man blir på bättre humör på en gång ;) Dock är det väl inte så varmt ute för de, men jag är ändå så dålig på allt som har med promenader att göra :P

Höll på med massa annat samtidigt som jag skriver i bloggen så hjärnan tog stopp nu så blir inte mer än så här.




Glädjande besked


Så hilma skönt att veta, de ringde från a-kassan idag och jag får ersättning!!! Wohoo, var lite orolig eftersom jag själv sagt upp mig från konsum, så då brukar det vara karensdagar som man inte får ersättning för. Fick t.o.m. beröm för att jag hade alla papper ifyllda och hade skickat allt på en och samma gång. Måste alltså vara ovanligt att allt är rätt ifyllt och att alla papper kommer på en gång för dem.

Hade även besök av Jens och hans hund en snabb sväng nyss. Riktigt söt hund har han. Fortfarande en valp. Wilma var inte alls rädd först för hunden och fräste inte ens. Men sedan när både Wilma och Ronja satt i dörröppningen till vardagsrummet och hunden kom lite för snabbt från köket så frästes de till. Men såklart så måste ju gumman visa att det är hon som bestämmer här i huset. Ronja for all världens väg och gömde sig, som vanligt :P haha.. Wilma satt i närheten och morrade resten av tiden, typ en - två meter ifrån bara. Men det är bara bra att de får träffa hundar :) Så de vänjer sig :) Vill ju själv ha hund i framtiden, när man har hus :)

Fick även ett samtal från en butik. Ska in och träffa dem på fredag och prata lite om extra jobb. De pratade även om att de behöver sommarjobb. Visste dock inte vad jag skulle säga riktigt, kommer ju inte kunna jobba sommaren. Kändes lite som om man undanhöll sanningen, men men. De ska ju inte neka mig jobb bara för att jag är gravid. Får se vad de säger på fredag när de får veta, känns lite som om man ljuger ändå. Det är ju inget man vill dölja, men behöver ju extrajobb om inte annat. Vem ringer upp mig om de vet att jag är gravid??? ingen!

Melodifestivalen får tummen ner!

Resultatet efter att Josefine gjorde om mina naglar. Dock var det inte lika smärtfritt denna gång :P Men bra blev det :) hihi


Kollade melodifestivalen igår, kassa låtar. Hoppas verkligen de kommer lite bättre till kommande delomgångar, tummen ner där.

Vi var och kollade på lägenhet på Tuna igår, den var väl okej ändå. Men kändes inte helt hundra, så blir att kolla lite till. Man behöver ju inte ta "första bästa". Vill ju ha en ny lägenhet, hallen i den här som vi har nu är alldeles för liten så det blir för trångt med barnvagn. Men vi kommer inte byta bara för att byta, de måste kännas bra ändå. Hoppas vi hittar en bara, känns hopplöst med så kort kötid! :S

Tack för alla tips angående bilbarnstol ;) Jag letar som en tok och försöker jämföra :) Andreas har överlåtit detta åt mig, jag som får bestämma vad det blir för någon.



Slänger in en bild på en av mina sötisar ;)


Ser framemot dagen

Då var det fredag, alltid härligt med fredagar :)

Ska iväg in till stan vid 10, Josse ska fixa om mina naglar. Hon ringde igår och frågade. Båda tummarna har kraschat, så det ska åtgärdas :) Vet inte hur länge det tar.

Sedan ska jag hämta ut Noahs dop-present. En mycket bra sådan enligt mig ;) Något han kan ha med resten av livet. Varefter det troligen blir att springa på stan lite och lämna in mitt cv.

Sen ikväll, ska jag umgås med ANNA :D längtar. Hon slutar 19.00 så efter de blir de fredagsmys med gumman min :) Riktigt kul och jag ser fram emot det :) Var alldeles för länge sedan vi hängde så det är på tiden nu. Vi ska äta varmkorv med bröd till middag (att de kan vara gott ibland) och massa godis till efterrätt. Vi kanske tar och hyr en film också om det inte går nå bra på tv :)

Har nog en fullspäckad dag framför mig. Nu ska jag vakna till liv och äta lite frukost :D



I övrigt är jag lite orolig över en vän som har det lite jobbigt och kämpigt just nu, på lite olika plan. Du ska veta att jag tänker på dig gumman.
Det låter klysché att säga att allt kommer bli bra. Men med tiden blir det bättre iaf.






Sällskapsdag :)

Vilken trevlig dag det har varit :)

Andreas har varit ledig så vi sov ut så länge vi ville :) Vid lunch åkte vi mot stan och hämta upp Noah och Sussa. Åkte ut till storheden, jag lämnade in mitt cv på lite olika ställen. Dock fick jag inte träffa chefen på något ställe :S mindre bra det. Men ingen chef som var inne idag, typiskt.

Vi åt sedan lunch på max och handlade på coop. Efter de blev de wii-spelande här hemma hos oss :) och när Rikard slutade bjöd vi dem på tacos. När middagen var i magen började hockeyn. Lule vann!! :D woho! Dagen har gått väldigt snabbt idag, men det brukar den göra när man har kul :)






Vad ska man välja?


Vilken bilbarnstol ska man införskaffa?
Funderar lite till och från på det och kommer som inte fram till "vilken som är bäst". Blir tokig på all "info" som finns som gör att man inte blir förståndigare för det.
0-1 år, 0-4 år... osv... jaha, vad är den stora skillnaden?

Lättast skulle vara om någon "expert" sa, DEN HÄR!!
Pratat med lite folk som har barn och så, olika tycken där med. Det är inte så lätt alla gånger. Vill ha en säker en eftersom det är långa sträckor både till Armas som till Ö-vik.

Blir iaf inte klok på detta, någon som har några bra råd?? :D

Drömmar hit och drömmar dit, dålig nattsömn igen...

Idag ska jag planera lite hade jag tänkt, sortera upp lite papper och kanske ta och ringa några samtal. Gå igenom lite produktinformation och skriva mitt cv helt färdigt.

Måste dock fixa en kopp kaffe först, känner mig trött. Som vanligt har jag sovit dåligt och drömt en massa helskumma drömmar. Drömmar som man vaknar upp från och verkligen inte vill fortsätta drömma, mardrömmar av "andra slag". Drömmer mycket i vanliga fall, men nu som gravid drömmer jag ännu mer och fler knasiga och jobbiga drömmar, drömt minst fem jobbiga drömmar i natt som jag kommer ihåg. Väcker Andreas varje gång och ber han hålla om mig, tur att jag har honom, annars skulle jag få panik. Speciellt när man drömt vissa drömmar, uscha! Alltid skönt när man inser att det bara var en dröm. Risken om man somnar om för snabbt är att man fortsätter drömma på drömmen, vilket händer ibland. Borde plocka fram min drömtydningsbok igen och tyda mina drömmar. Vissa drömmar är återkommande men i olika "former"/samma kärninnehåll.


På eftermiddagen kommer Marie på besök, de ser jag fram emot :)

Nu behöver jag ett glas vatten och sedan kaffe!

RSS 2.0